zaterdag 15 januari 2011

sanne 14-3-2007

Geleidelijk ga ik wat blogjes overhevelen van mijn oude vk-blog naar deze nieuwe stek. Niet alles. Vooral de blogs, die me dierbaar zijn en leuk zijn om te herkauwen.

.......................

Twee tellen wakker. Papa, we gaan vandaag toch niet naar de kabouters? Klinkt als; we gaan toch niet naar de filistijnen? He, papa? Nee, lieverd. We gaan vandaag naar de kindjes!!  Een lichte zweem van paniek aan het oppervlak van twee bodemloze blauwe kijkers. Hoe vertel je de waarheid. Kaal en waarachtig? Zoet en gepolijst? Kun je teleurstelling verdunnen? Verdriet wegwassen? Eén dag in de week naar de kabouters. Tot voor kort juichend. Nu heet het "een fase" waar ze doorheen "moeten". Niet naar de kabouters.
En inventief. We gaan naar de kabouters, papa. We gaan vertellen, dat we niet komen. Nee, lieverd (onverdund), we gaan gewoon naar de kabouters. Bregje is er vast en Bianca! Ze legt zich er bij neer. In de auto. We rijden net even anders dan anders. Is dit al kabouterland, papa? Ja, de kabouters lachen vanachter de bomen. Ze zijn blij om Sanne weer te zien. Ze hebben de zon vandaag gevraagd extra zijn best te doen. Het wordt een hele mooie dag en jullie gaan vast lekker naar buiten, spelen, in de speeltuin. Ze doet echt haar best. Dapper stapt ze kabouterland binnen. Net drie jaar. Als ze lacht, dan geeft ze bijna licht. Als ze huilt, zoals bij het afscheid vandaag, dooft ze de mooiste zon van het jaar in al zijn kracht.

2 opmerkingen:

Ragfijn zei

Een juweel verliest haar glans niet. Dat blijkt wel weer n's, nu, drie jaar later gelezen...

Groet voor jou Hippo, fijn dat je hier bent !

Hippocampi zei

Dankjewel. Sommige verbindingen zijn er om te koesteren,

groet,

hippo